Ajándékozz moziélményt!

2019. december 20. péntek | Írta: Forgács Balázs
A karácsonyi ajándékozást megelőző időszak rengeteg fejtörést okoz, sok esetben sikeres a meglepetés, mert hasznos. De olykor kellemetlen is lehet egy megfelelőtől kisebb méretű ruhadarab, porfogó porcelánok vagy ruhafogasnak használt szobabicikli.
Erre lehet praktikus ötlet a különféle ajándékutalványok mellett a mozis élmény ajándékozása, mozik által kibocsátott ajándékjegyek formájában, amelyeket az ajándékozó arra használhat fel, amire akarja. Néhányat közülük megemlítünk ebben a cikkben, valamint aktuális egyedi akciókat is ismertetünk.
A Cinema City, Magyarország legnagyobb mozihálózata élen jár az ajándékozható élmény színességével, ugyanis lakossági és üzleti célú jegytípus is váltható, amelyeknek részleteit a mozi weboldalán tekinthetjük meg. A mozilánc nem csak a pénztárakban, kézzel fogható formában árusítja ezeket a termékeit, hanem online vásárolható elektronikus formában is. Az interneten megváltott jegyek kiküszöbölik a rohanó életvitelünkből adódó kényelmetlenséget, hogy időt pazaroljunk a sorban állásra, de akár azt is, hogy a vidékre szánt élménymozizást budapesti áron váltsunk meg. A Cinema City ajándékjegyeit csak teljes áron kínálja, viszont minden vetítési nemre elérhető, vidéki mozikban a budapesti ajándékjegyek is megvásárolhatók. Felhasználásuk a vidéki jegyek tekintetében azon moziban érvényesíthetők, ahol vagy amelynek árán azokat megvásárolták, azonban a budapesti ajándékjegyek bárhol felhasználhatók. Magasabb élményt biztosító ajándékjegyek alacsonyabb élményt kínáló mozielőadásra is felhasználható, pl. a VIP 2D jegyet normál 2D előadásra is. A jegyek ára az aktuális jegyárakkal megegyezőek, de 60 forintösszeggel terheltek mind online, mind pedig a személyesen vásároltak esetében. Az érvénytartamuk, a vásárlástól számított fél évig érvényesek. Az egyszerre vásárolható jegyek száma 20 darab.
A Kultik mozihálózatnál teljes árú és kedvezményes ajándékjegyet is lehet váltani, ám csak személyesen megvásárolható formában, az most 4-et fizet, 5-öt kap akcióban lehet megvásárolni őket a 3D jegyárral megegyező áron. Kivétel ezalól Szentes és Hódmezővásárhely, ott csak teljes árú ajándék mozijegy vásárolható. A Kultik hálózat kozijai egymás között elfogadják az ajándékjegyeket, de csak Csepel, Kaposvár, Sopron – Elit, Pécs – Uránia, Ajka, Hódmezővásárhely, Salgótarján és Szentes és a Kultik Sky Cinema mozik között, a Kultik Partner mozikét nem. Az érvényessége, a vásárlástól számított 1 év.
A Sugár Mozi minden évben többször akciózik, most a harmadik ajándékjegy megvásárlása után egy negyediket ajándékoznak, a felhasználhatóságuk január 2 és június 30 között lehetséges és teljes, valamint kedvezményes formában is megválthatók.
A Pólus Center Mozi ajándékutalványt árusít, amelyet 2D és 3D mozielőadásra is be lehet váltani egyaránt, emellett koncertfilmre és bábelőadásra is érvényes. Az utalványok 2000 forintba kerülnek, karácsonyi akció keretében most 4 ajándékutalvány után egy szabadjegyet adnak, amely 2020. január 1 és 31 között használható fel.
A Cirkó-Gejzír Mozi ajándékjegyet online és személyesen is megválthatjuk, felhasználási ideje 90 nap, ára egy teljes árú jegy. Ajándékozhatunk bérletet is, amely névre szóló kártya fél- és egy évre, korlátlan számú mozizást tesz lehetővé az adott időszakban, az érvényesség az első felhasználástól számított, de fél vagy egy éven belül kell elkezdeni. Az online váltott bérletet postán küldik meg. Az ár félévre 19 000 Ft, egy évre 29 000 Ft.
A Budapest Film külön árusítja artmozijaiba és külön a Corvin Moziba szóló ajándékjegyeit, az előbbi 1600 forintba kerül és mind az 5 artmozijában (Művész, Puskin, Tabán, Toldi, Kino Café) felhasználható. A Corvinba 1700 forintba kerül az ajándékozható jegy, viszont ez csak 2D előadásra használható fel, aki mégis 3D filmet szeretne ezzel nézni, annak ki kell fizetnie a helyszínen a különbözetet, ajándékjegyenként 200 forintot. A jegyek érvényessége legalább 6 hónap, a január 1 és június 30 között vett ajándékjegyeket az aktuális év végéig kell felhasználni, a július 1 és december 31 közöttieket pedig következő év június 30-ig.
A pécsi Apolló Mozi egy helyi grafikus képeinek felhasználásával 8 féle kinézetű egyedi jegyet készített karácsonyi ajándékozás céljából, ezek egy, valamint 2 személyes változatban is kaphatók. Az áruk megegyezik a teljes árú mozijegy árával, korlátlan ideig beválthatók. Megvásárolhatók 2019. december 1-től 2020. január 31-ig.
A debreceni Apolló Mozi 3D és 2D teljes jegyáron ad ki ajándékutalványt, amelyet a következő év végéig lehet felhasználni.
A Cinema Agria is kínálja ajándékjegyeit, 1650 forintos darabáron, amelyet 2D és 3D előadásokra is fel lehet használni és egészen 2020. december 31-ig érvényes.
A Cinema Bridge Gyöngyös 3D jegyáron ad ki ajándékjegyeket, ezeket bármilyen előadásra fel lehet használni. Érvényességük fixen június végén és december végén járnak le, de úgy van leszabályozva, hogy minimum 90 napig legyen érvényes, tehát aki áprilisban vesz ajándékjegyet, az már december végéig érvényes és aki októberben vesz, az következő év június 30-ig.
Székesfehérváron, a Barátság Moziban páros ajándékjegyeket kínálnak 2200 forintért, amelyek kizárólag 2D-s vetítésekre váltható be és 2020. január 1-től március 31-ig használható fel.
A Cinema Nagykanizsa egységesen 1700 forintért kínálja a 2D és 3D vetítésekre is felhasználható ajándékjegyeit, amelyek 3 hónapig érvényesek.
Tatán 1650 forintért válthatók meg az ajándékjegyek, szintén 2D és 3D előadásokra is egyaránt használhatók és 3 hónapig érvényesek.
Sárváron teljes áron válthatók 1450 forintért ajándékutalványok, amelyek 3 hónapig érvényesek és 2D, valamint 3D filmekre is felhasználhatók.
Ajándékozható jegyeket ennél lényegesen több moziban lehet kapni, a mozivilág weboldalán a jegyár táblázatokban az ajándékjegy oszlopokban azon mozik sorában, ahol pipa van, de itt fel nem soroltunk, a felhasználási lehetőségekről érdemes előzetesen érdeklődni.
Utoljára frissítve: 2020. január 13. hétfő 16:51