Ajándékjegyek, ajándékutalványok

2023. december 15. péntek | Írta: Forgács Balázs
Számos hazai mozi és mozihálózat felismerve a lehetőségeket, piacra dobták saját ajándékjegyeiket, ajándékutalványaikat. Hagyományos jegy alapon, de akár külön tervezett kis kártyák formájában kaphatók a mozi pénztáraiban, mozinként eltérő módon. Ugyebár nem csak Karácsonyra, hanem születésnapra, esküvőre, ballagásra, évfordulóra, de akár céges ajándéknak, ösztönző juttatásnak is kiváló meglepetés lehet.

Az áraik általában a normál jegyárnál egy árnyalatnyival magasabbak, hiszen számos esetben különleges formában kapjuk meg őket. Vannak mozik, ahol online formában is elérhetők, ilyenkor nem ritkán a kényelmi díjat is ki kell fizetni. Számos mozi csak egyféle ajándékjegyet árusít, a legmagasabb teljes árú jegy árában, ezek 2D és 3D formátumú filmekre is beválthatók. Léteznek külön kedvezményes ajándékozható jegyek is, ezeket csak a kedvezményre jogosító igazolvánnyal használhatjuk fel. De lássuk, kik mivel örvendeztetnek meg!

 

Cinema City

Számos változatban kaphatunk ajándékjegyeket az ország legnagyobb mozihálózatánál. A személyesen megvásárolhatóból 9 félét, az online választhatókból 3 fajta vásárolható, amíg egyféle országosan érvényes ajándékjegy online és személyes vásárláskor is ugyanannyiba kerül, előbbiben az egyedi kialakítás miatt kerül többe, utóbbinál viszont a banki költségek átruházása miatt, mindkettőnél kényelmi díjként jelenik meg. Vidéken a helyben megvásárolt ajándékjegyeket csak helyben lehet felhasználni, az országos jegyeket viszont az egész országban. Vannak jegytípusok, amelyek beválthatók alacsonyabb típusú előadásra, pl a 3D ajándékjegy 2D-s vetítésre, de pl a 4Dx és a VIP vetítések ajándékjegyei nem cserélhetők fel.

A papír alapú jegyekből 2D, 3D, IMAX, VIP 2D, VIP 3D, ScreenX 2D, 4Dx 3D, Páros VIP 3D és 10 alkalmas 2D országos jegy, valamint helyi szinten 2D, 3D és 4Dx jegyek érhetők el. Elektronikus utalványok 2D, IMAX 3D és VIP 2D változatok vannak, ezek közül is létezik országos és vidéki helyszínekre érvényes változat, amelyeket ki lehet választani mozinként.

 

Kultik

A második legtöbb mozit magáénak tudó hálózatban személyesen megvásárolható ajándékjegyek vannak, amelyek 3D teljes árú és 3D kedvezményes formában váltható meg. Természetesen a 2D vetítésekre is beválthatók.

 

Pannónia Mozik

Egységes ajándékjegy mind az 5 mozijába érvényes, függetlenül attól, hogy hol vettük azt. Online vásárolt terméket személyesen lehet átvenni a megadott moziban.

 

Budapest Film

Minden moziban egységes az ajándékjegyek ára, viszont csak 2D vetítésekre vehető igénybe. A normál jegyáron felül 100 forinttal drágább.

 

Vidéken pl. Békéscsabán, Kisújszálláson, Kiskunfélegyházán vagy Gödöllőn ajándékutalványok vannak 2000-5000 közötti címletekben, amelyek a mozijegyre és a büfére is beválthatók.

 

Léteznek úgynevezett szimpla és páros jegyek, amelyekhez büféfogyasztás is hozzátartozhat, ilyeneket árulnak Balassagyarmaton.

 

Vannak mozik, amelyek kifejezetten a karácsonyi időszakban árusítanak ajándékjegyeket, pl. Székesfehérváron a Barátság Moziban vagy Siófokon a Sió Moziban.

 

További kiegészítendő információk után a cikk frissülni fog!

Utoljára frissítve: 2023. december 15. péntek 21:55