A mozi, ahogy még sosem láttad

Bezár a Mammut Mozi

2016. szeptember 10. szombat | Írta: Forgács Balázs
A Cinema City bezárja Mammut Moziját, mert a Bevásárlóközponttal eredménytelenül zárultak a tárgyalások a továbbüzemeltetésről. Az utolsó vetítési nap szeptember 11-én vasárnap lesz, ezt követően a piacvezető mozihálózat elviszi berendezéseit a moziból.
Mint tudni, 2011-ben a Cinema City felvásárolta a Palace Cinemas mozihálózatot, ennek része volt a Mammut 13 termes komplexuma is, de ezt az egységet Palace néven üzemelteti a hétvégéig. A Mammut Bevásárlóközpontban a Budapest Film Zrt és Kft 1998-ban nyitotta meg 8 termes moziját, majd 2000-ben a Mammut 2-ben egy 5 termes multiplexet. A koncepció szerint nem egy multiplexnek épült, hanem 13 külön mozit hoztak létre, ennek megfelelően budapesti kerületek és helyszínek neveit viselték (Bécsi kapu, Aquincum, Hűvösvölgy, Krisztina, Pasarét, Gellért, Gül Baba, Kiscelli, Danubius, Körönd, Liget, Oktogon, Vigadó). A cég veszteségeire és a csökkenő mozibajárási szokásokra hivatkozva adta el az akkor bővülő Palace Cinemas hálózatnak 2005-ben.
Nem kizárt, hogy néhány hónap múlva új cég üzemeltetésében nyílik újra a Mammut Mozi, de az sem, hogy helyét üzletek veszik át. Egy biztos, hogy a Palace Cinemas brand 2002-ben indult időszaka ezen a héten végleg lezárul.Keress minket Facebookon

Megosztás

Oszd meg oldalunkat ismerőseiddel!

Keresés

PartnereinkA felhasználók által rögzített tartalmakért a mozivilag.com felelõsséget nem vállal! Minden jog fenntartva!